Olej jojoba nierafinowany 50 ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 29,00 zł 29.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: SUR-JOJ104-20
Pin It

Opis

NIERAFINOWANY OLEJ JOJOBA

50 ML

  • Surowiec do zastosowań kosmetycznych: olej jojoba,
  • INCI: Simmondsia Chinensis Oil,
  • Masa w opakowaniu: 50 ml,
  • Numer CAS: 90045-98-0,
  • Numer EINECS/ELINCS: 289-964-3,
  • Zastosowanie: na skórę, włosy i paznokcie,
  • Właściwości: natłuszczające, zmiękczające, ujędrniające, 
  • Dedykowany: cera sucha, skóra z problemami, skóra z egzemą i łuszczycą, cera trądzikowa, dojrzała,
  • Najważniejsze cechy: tłoczone na zimno, nierafinowane,
  • Postać: ciecz, 
  • Kolor: żółty, jasnożółty, złoty
  • Opakowanie: butelka z ciemnego szkła z pompką. 

 

OPIS:

Nierafinowany olej jojoba należy do grupy płynnych wosków. To źródło nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz alkoholi. Zawiera wiele witamin takich jak A, E, F. Dzięki nim regeneruje skórę, zapobiega starzeniu skóry i niszczy wolne rodniki. Olej ten niezwykle łatwo wchłania się w skórę i można go stosować do wszystkich typów skóry. Olej jojoba nawilży i załagodzi zmiany skóry przy łuszczycy i egzemie. Można go stosować na końcówki włosów (zapobiega łamliwości i rozdwajaniu się końcówek) oraz do paznokci (świetnie regeneruje płytkę paznokcia, nawet po lakierze hybrydowym). Stosowanie tego oleju ujędrni, natłuści, zmiękczy skórę. 

 

  Produkt jest w 100% naturalny - jego zapach oraz kolor mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii.

 

Sposób użycia: Jako baza do kremów, balsamów, odżywek do włosów i paznokci. Nadaje się do codziennego stosowania. 

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych: 1-99%.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl